söndag 20 maj 2018

Vardagsdramatik...

Idag regnade det andungar från himlen, eller snarare från femte våningen på huset. Vi bor på tredje och plötsligt fick vi fyra små dunbollar på vår terrass. En femte tog tyvärr en skata, vi hörde det förskräckliga pipandet. Jag gick upp till granntanten som jag förstod också hade fullt upp. Där hittade vi tre döda små ungar. Andmamman vankade förtvivlad omkring och ropade på sina ungar. Maken hittade en unge under vår säng och ytterligare en i ett hörn. Han lyckades få ut dem på terrassen igen och så småningom försvann de till grannen och förmodligen förenades de med sin mamma och hittade vatten. Det visade sig att andhonan hade lagt sina ägg i en terrasslåda på femte våningen. Förmodligen känns det tryggt för henne att ruva så, men inte ultimat när de är kläckta. 

En liten biltur i Fjärdhundraland. Vädret är fantastisk efter två svalare dagar. Det var en s.k. loppisrunda i helgen, men vi var mer intresserade av gofika. På en gård köpte jag i alla fall en bok om Carl von Linné som passar både barn och vuxna. 7-åringen är ju intresserad av naturen så det passar bra. 

I morgon fyller Lillkillen 2 år! Eftersom han inte har en susning om vad det innebär så blir det inget kalas. Dottern har en tenta på dagen, så jag fixar en rabarberpaj till eftermiddagen. Han ska sova middag för första gången hos mormor.

Inga kommentarer: