lördag 12 maj 2018

Det gäller att passa på...


Ytterligare två dagar med underbart väder, uppåt 25 grader. Igår Kristi himmelsfärdsdag, tog vi en tur till Biskops Arnö. Inte heller långt härifrån. Där finns en av Upplands äldsta ekar, Biskopseken. Den är över 550 år gammal. Med historiska perspektiv är det hisnande. Långt innan Gustav Vasa kom in i bilden. Promenad och medhavd fika. För att belysa hur stor eken är ställde jag maken bredvid. Och han är inte liten.

Idag har vi varit tillsammans med 7-åringen hela dagen. Inköp av ny cykelhjälm var planen till att börja med. Det blev ett par timmar i Uppsala stadspark. Massor med barn i lekparken, men det var tydligen kul. Fika i gula stugan.

Dagens höjdpunkt blev ett återbesök vid Hjälstaviken. 7-åringen gillar naturen, svårt indoktrinerad sen koltåldern. Den här gången promenerade vi längs hela spången. Den slutade i en fågelskådningskoja (eller vad det kan heta) Väldigt rogivande och vackert. Massor med fågelläten i vassen. Jag önskar så att jag skulle kunna identifiera alla, men icke. Vi gick iland på motsatta stranden och barnbarnet och jag besteg Kvarnberget. En brant vandring på dryga 300 meter. På toppen hade man utsikt över hela viken. Fantastiskt. Och solen på väg ner. En härlig kväll i vår sköna natur.







Inga kommentarer: