söndag 6 maj 2018

Lite terrassförberedelser...

Tyvärr kommer vi inte att kunna utnyttja vår terrass i år som vi brukar. Man ska riva upp golv och lägga ny tätning. Därför känns det inte så kul att skaffa allt för många blommor. Inte heller kommer vi att lägga ut trägolvet. Trista gråa betongplattor, smutsade av tid och förorenad luft är vad vi får stå ut med. Trädgårdsmöbler och hängmatta är i alla fall på plats. En ny blomma till bordet köpte vi i dag, sen väntar jag att pelargornsticklingarna ska växa till sig lite mer innan plantering. Till min förvåning har en liljeväxt som vi köpte förra året tydligen övervintrat. Den växer och idag fick den en ny stor kruka och massor med ny jord. Det kan bli nåt.

I det vackra vädret blev det en picknick i Wenngarn idag. Vi var även där igår. Då blev det fika på slottet. Jag passade på att ta lite bilder i det vackra lilla kapellet.







Jag älskar vackra fönster och de här är helt makalöst fina. Att man har bemödat sig om att måla fönstersmygen gör dem ännu vackrare. Tänk om man bara för några timmar fick komma tillbaka till den tid då slottskapellet togs i bruk på 1600-talet. Det är bevarat i orört skick! 

Inga kommentarer: