söndag 21 augusti 2016

Onödiga prylar eller...

Nu har vi inhandlat ytterligare en praktisk pryl till hushållet. Förra gången, för ett par månader sen, var det en trådlös högtalare som fungerar med alla apparater som har blåtand. Främst ville vi kunna lyssna på radio på ett enkelt sätt eftersom vi inte har någon radioapparat. Mycket bra!

Häromdagen blev det en fönstertvättapparat. I ett huj var lägenhetens alla fönster plus speglar och glasdörrar glänsande rena. Väldigt trevlig pryl! Numera oumbärlig..

Igår kom vi äntligen iväg till stan på Bondens egen marknad. Förra året blev det inte en enda gång. Nu finns det ju ekologiska grönsaker i alla matvaruaffärer, men det är känslan att köpa direkt från bonden. Att åka till det vanliga stället på Söder var ogörligt. Där vandrade ett 1000-tal zombies omkring (för mig ett obegripligt fenomen) så istället blev det Tessinparken på fiiina Östermalm. Överraskande trevligt. Inte alls lika trångt och stökigt som Katarina bangatas marknad. En helt annan publik och endast ett stånd med KRAV-grönsaker, men då fick vi gynna dem helt enkelt. Dessutom blev det lördagsgodis, hjortron! En ask kantareller köpte vi och det stoppade vi i oss med god aptit igår.

Fika vill man ju också göra när man är på utflykt. Tvärs över gatan där vi parkerade hittade vi en pärla, Vallhallabageriet. Bullar, så färska att tjejerna inte ens plockat bort dem från plåten. Väldigt välbesökt såg vi. En aldrig sinande ström av folk kom för att handla bröd. Medan vi fikade googlade jag lite på stället. Stans bästa surdeg stod det, så med oss hem hade vi två härliga bröd. Rekommenderas varmt.

Fjärilen har inget med helgens bravader att göra, men den är ju så vacker.

Inga kommentarer: