torsdag 7 november 2019

Första snön!

Idag kom första snön. Som en överraskning dessutom eftersom det inte skulle komma någon nederbörd idag.

I måndags blev det Skogskyrkogården, Soligt och vackert, men en elak nordanvind. Vi promenerade från parkeringen och till andra sidan av den enorma kyrkogården.

Igår, på Gustav Adolf-dagen, hade jag tänkt mig en bakelse från RC i Sigtuna. De hade inte bakat några! Lika illa som att inte ha semlor på Fettisdagen, anser jag. Det blev ett annat bakverk istället och en liten sightseeingtur i Sigtuna. S:t Olofs kyrkoruin är numera restaurerad, så man kan gå in i den. Imponerande och väldigt gammal. Mariakyrkan var också öppen så vi slog två flugor i en smäll. Det finns mycket historia i gamla Sigtuna.

Ikväll är det utlämning igen på Reko Sigtuna. Det har blivit ett väldigt populärt sätt att handla närodlat av producenter runt ikring. Utlämning varannan torsdag. Man beställer via Facebook och betalar i förväg. Mycket smidigt. Jag har varit helnöjd varje gång. Trevligt att träffa de personer som har odlat eller tillverkat det man köper. Dessutom kan man ge snabb feedback på FB om det är något man vill berömma eller för den delen kritisera.

Bilderna visar det vackra och det mindre vackra. Naturligtvis måste det ha varit imponerande med alla gravljus vid minneslunden på kvällen, men i dagsljus var det bara skräpigt.







Nedan bilder inifrån S:Olofs kyrkoruin.









Inga kommentarer: