lördag 25 maj 2019

Hängig..

Inne i en förkylningsperiod igen. Jag blir aldrig sängliggande, eftersom det sällan är feber inblandat, men det är väldigt trist att inte vara på topp. Nu är jag på bättringsvägen igen, gud ske lov!

Vi har haft en varm och solig period en tid. Det har varit en osedvanlig aspblomning, så fröna har legat i drivor på marken. Experterna säger att det aldrig tidigare varit så här och förklarar det med den torra och varma sommaren vi hade förra året. Även det gula gran- och tallpollenet har varit väldigt rikligt i år. Än är det hela inte över.






Allting blommar. Naturen har fått fnatt, men vackert är det. Hoppas att Gotland fått mycket regn, så vi får njuta av deras speciella flora, när vi kommer dit om två veckor.

Jag visste inte att grankottarna är så röda och vackra innan de mognar och blir bruna. Svårt att se på bilden, men de här är mjuka och cirka 3 centimeter långa. Så söta! Att midsommarblomstren blommar redan är kanske inte så konstigt. Det är längesen de kunde hålla sig ända till midsommar.

Inga kommentarer: