onsdag 1 maj 2019

En blåsig tillställning..

Det blev alltså tivoli med barnbarnen i söndags. Den härliga värmen, som vi tidigare haft, var som bortblåst i dubbel bemärkelse. Platsen man rest tivolit på är en jättelik grusplan. Det blåste och dammade, så mina skor, som normalt är svarta, plötsligt var gråa. Tjejen är tydligen i en mittimellanålder. Antingen var åkattraktionerna för barnsliga, eller så hade hon inte längden inne för resten. Det blev i alla fall ett par timmars åkande och hon var nöjd. Lilleman däremot tordes inte åka någonting. Där får vi nog vänta ett par år. Något som däremot intresserade honom var alla lastbilar som stod uppradade runt tivolit.

Vi har hunnit med vårt tredje besök vid Hjälstaviken. Den här gången var där många fågelskådare. Man hade tydligen observerat en pungmes!? Vad jag önskar att jag kände till mer fågelsång! Gässens läte däremot kan man inte med bästa vilja kalla sång. Undrar vad de säger till varandra när de gapar..

Det blev en Valborgsmässoafton utan både brasa och fyrverkeri här i år. Alldeles för torrt i markerna.


 Lilleman vid den häftigaste lastbilen



Utsikt från vårt fikaställe vid Hjälstaviken. Borta i vassen kan man skymta ett gömsle där man kan studera fåglarna. En kikare är alltid nerpackad i min ryggsäck numera.











Inga kommentarer: