måndag 29 november 2021

Adventstider....

 Igår var det första advent. Det obligatoriska adventfikat förstås, men utan dottern som jobbade. Det finns alltid något med saffran på kaffebordet, men eftersom 10-åringen inte gillar det, fick det bli något med choklad också. 

Det är lagom kallt ute nu, runt -5. Lite frostvitt på marken och sol. 

Nu har dessa härliga vintersporter börjat. Kul att följa på TV. I lördags blev det så mycket så vi var tvungna att ha två skärmar. Både laptop och TV. Jag trodde aldrig att vi skulle göra så. Vi brukar skoja lite hånfullt om folk som dubbelkollar, men då var vi tvungna. Vi har duktiga vinteridrottare, men på skidsidan är det svårt att slå våra kära grannar, Norge.

Julförberedelserna är på gång. Åtminstone i huvudet. Pepparkaksdegen måste göras minst en vecka innan utbakningen. Där ska 10-åringen vara med. En julklapp är köpt och idag kommer julkalendrarna på posten.

Vi fick vår tredje vaccinationsspruta häromdagen. En och en halv timme i kö får man väl kalla godkänt. Mer synd om sköterskorna som måste jobba under så usla förhållanden. En trång och kall minibuss. Hjältar är vad de är!

Inga kommentarer: